23 Kasım 2017 Perşembe

Batı Yerleşkesi Spor Tesisleri

12803 defa okundu

Tenis Kortları: 2001 yılından beri hizmet veren tenis kortlarımız, 3 adet kapalı ve 2 adet açık tenis kortu ile hizmet verilmektedir. Kapalı tenis kortları ile ilimizin hava şartlarından dolayı kış aylarında da kullanımı kolaylaştırmaktadır. Tenis kortlarımızda öğrenci, akademik ve idari personel ve halka yönelik kurslar düzenlenmektedir.

Ayrıca 2 adet kapalı tenis kortunun yapım aşaması bitmiş, yakın zamanda faaliyete geçecektir.

30 Ağustos Futbol Sahası: 1996 yılından beri hizmet vermekte olan çim futbol sahamız, 3.400 seyirci kapasitesine sahiptir. Çim futbol sahasında kulüp maçları ve Amerikan futbol müsabakaları oynanmaktadır. Ulusal ve uluslararası maçlara uygun olan (105 m. x 70 m.)   çim sahamız federasyon maçları için uygun bir ortam sunmaktadır.

Ayrıca 1 adet futbol sahasının yapım aşaması devam etmektedir.

Halı Sahalar: 2 adet halı sahamız, yeterli ışıklandırma sistemi ile gece ve gündüz çalışmalara ve müsabakalara uygundur. Halı sahalarımızdan rezervasyon ile öğrenci, akademik ve idari personel ve vatandaşlarımız yararlanmaktadır. Düzenlenen turnuvalar, bölümler arası müsabakalar gibi ekinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Batı Spor Salonu: 1993 yılında hizmete açılan kapalı spor salonu 1.750 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Salonumuz, basketbol, voleybol, hentbol, futsal, masa tenisi gibi branşlarda faaliyet göstermektedir.

Kapalı Spor Salonumuzda, dersler, müsabakalar, kulüp maçları ve turnuvalar düzenlenmektedir. Ayrıca bu organizasyonlardan arta kalan zamanlarda solunumuz, gerek öğrenciler gerekse üniversite çalışanları ile dışarıdan gelen vatandaşlar rezervasyon yaptırmak suretiyle kullanabilmektedir. Salonumuz serbest çalışma alanı olarak da kullanılabilmektedir.

Batı spor salonunda bulunan kondisyon salonu öğrencilerimiz, personelimiz ve vatandaşlarımızın kullanımına açıktır. Kondisyon salonunu kullanan katılımcılar eğitmen eşliğinde çalışabilmektedirler.

Batı spor salonunda ayrılmış bir bölümde sadece bayanlara yönelik pilates kursları yapılmaktadır.

Açık Basketbol Sahaları:

2 adet açık basketbol sahamız da gündüz olduğu kadar gece de kullanıma uygun ışıklandırma ve düzgün yapısıyla öğrencilerimiz, personelimiz ve vatandaşlarımızın kullanımına açıktır.

Plaj Voleybolu Sahası:

Daha çok yaz aylarında kullanılan plaj voleybolu sahamız serbest kullanım, turnuva ve maçlar için öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin ve vatandaşlarımızın kullanımı için açıktır.

29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu